MATEMÀGIA

Pensa un número que només tingui una xifra.
Multiplica'l per 10.
Suma-li 3.
Suma-li 6.
Resta-li el número que t'has pensat.
El resultat és un número de dues xifres... digue-me'n una.
A que t'endevino l'altra?




D’aquesta manera els alumnes més grans de l’escola (4t, 5è i 6è) iniciàvem el taller de matemàgia. Perquè... la màgia són matemàtiques o les matemàtiques són màgia?
En aquest taller, hem pogut treballar diferents conceptes matemàtics com ara els múltiples, els divisors, els quadrats màgics, etc. A partir del joc de paraules d’un simple truc, com el que us hem presentat a l’inici, ens hem pogut adonar que les matemàtiquesvan molt lligades amb la màgia.

El que més ens ha cridat l’atenció han estat els quadrats màgics, ja que són quadrats numèrics en els quals si sumem les files, columnes i diagonals sempre surt el mateix nombre. A més a més, hem pogut veure que aquests quadrats formen part de la història de moltes obres d’art com la Sagrada Família. 

A part de treballar conceptes matemàtics, també hem pogut practicar diferents trucs de cartes i de daus. Tot i practicar i assajar els trucs que es van plantejar al taller, molts de nosaltres ja portàvem força trucs de màgia a la màniga per ensenyar als nostres companys i companyes i també al professorat.




Ha estat un taller molt entretingut en el qual tots i totes hem pogut gaudir de les matemàtiques i dels trucs de mans. Ara només ens cal assajar molt per agafar habilitat i rapidesa a les mans perquè ningú ens enxampi el truc! Voleu que ho provem?
Si voleu aprendre algun dels trucs que nosaltres vam aprendre, podeu us deixem aquests vídeos:

El 21


Els 4 asos


Màgia amb daus


Endevino la carta 


Endevinaré el teu número


Truc per resoldre quadrats màgics



Les tres tirades del dau



Comentaris