LABORATORI DE POCIONS


Tot l'alumnat que va passar pel laboratori i que posà en pràctica la creació de pocions es convertí en un expert/a en màgia!



En aquest taller es requeria una precisió exacta, concentració màxima i, per sobre de tot, creativitat i il·lusió.

El taller va començar amb el lliurament del primer llibre de pocions de l'escola de màgia Emili Howards. Aquest llibre contenia tota una guia per seguir, pas a pas, les pocions i així convertir-nos i ser partíceps d'una de les millors experiències en el seu pas per l'escola de màgia Emili Howards. 





Després de repassar les instruccions bàsiques del llibre de pocions ens vam endinsar en el tenebrós món de la màgia amb experiments.

Abans de fer qualsevol dels experiments, llegiem les instruccions i feiem hipòtesis al voltant del que pensavem que passaria al realitzar l'experiment. Un cop realitzat comprovavem si el que haviem pensat era correcte o no. Finalment hi afegiem el punt màgic de nombrar els components i inventar un nom per la poció.


Primer de tot! Unes dissolucions! 

Experimentant amb el seu poder, vam comprendre que l'aigua arribat el seu moment també es satura com nosaltres i no pot diluir tot el sucre que li aboquis. 



Tot seguit, vam continuar experimentant amb l'aigua. Vam poder observar que aquesta té una força interna que fa que al abocar-hi molts clips no s'escampa ni una gota!



Vam poder veure també que no tots els líquids pesen igual i que si els barreges amb compte i seguint un ordre pots aconseguir efectes veritablement màgics. Com que l'oli es quedi flotant com si no tingués gravetat.





Un dels experiments estrella va ser el de l'Ampolla que té gana, però molta gana! Tanta que es menjava els ous sencers. 
Utilitzant un recipient de vidre i amb una obertura més petita que la mesura d'un ou, introduíem un llumí encès dins d'aquest i tapàvem amb l'ou. Això feia que es consumís tot l'oxigen i l'ou fos absorbit per la diferència de pressió. 



Continuant amb la màgia fosca, vam poder veure algunes propietats que poden semblar màgiques que tenen alguns materials químics. En concret vam poder veure l'efecte del poliacrilat de Sodi. És un material súper-absorbent que pot xuclar fins a 100 vegades el seu pes en aigua. Aquesta propietat fa que al barrejar-lo amb aigua aquesta sembla que es converteixi en neu!!! 





Per acabar... amb excrement de formiga triturat (Bicarbonat), baves d'elefant caducades (vinagre) i un globus... vam fer el següent experiment. La reacció dels dos components dins de l'ampolla de plàstic allibera CO2 fent que s'inflessin sols els globus! Va ser al·lucinant veure com per si sols els globus s'anaven inflant donant-nos alguna que altra sorpresa en algun moment.



Aquest pas pel laboratori de pocions ens va donar una visió molt més científica de la màgia! Vam aprendre a utilitzar i manipular diferents materials mescles experimentant de manera molt divertida. 







Comentaris